Bendamustin İçin Hazırlanan Sayın Sağlık Mesleği Mensubu Mektubu Hakkında

22.05.2018

BÖLGE ECZACI ODASI
YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞI’NA

Birliğimize T.C. Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu'ndan gelen 18.05.2018 tarihli ve 92772 evrak nolu yazı ile,

Sağlık mesleği mensuplarının ilaç güvenliliği ile ilgili konularda meydana gelen gelişmelerden ivedilikle haberdar olmaları amacıyla Sayın Sağlık Mesleği Mensubu Mektubu (SSMMM) dağıtılması uygulamasının Kurum tarafından yürütüldüğü,

Bu doğrultuda "Bendamustin içeren ilaçların onaylanmamış kombinasyon tedavilerinde veya onaylı endikasyonları dışında kullanıldığında artmış mortalite" hakkında önemli bilgileri içeren ve Kurumca onaylanan mektubun Birliğimiz tarafından duyurulması istenmektedir.

İlgili Kurum yazısı ve Sayın Sağlık Mesleği Mensubu Mektubu yazımız ekinde yer almakta olup bilgilerinizi ve konunun üyelerinize duyurulmasını saygılarımla rica ederim.

Ecz. Arman ÜNEY

Eki için tıklayınız.