Synagis Adlı İlaç İçin Hazırlanan Doktor Bilgilendirme Mektubu Hakkında

20.09.2018

BÖLGE ECZACI ODASI
YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞINA

Birliğimize T.C. Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu'ndan gelen 17.09.2018 tarihli ve 164593 evrak nolu yazı ile,

Sağlık mesleği mensuplarının ilaç güvenliliği ile ilgili konularda meydana gelen gelişmelerden ivedilikle haberdar olmaları amacıyla mektup dağıtılması uygulamasının Kurum tarafından yürütüldüğü,

Bu doğrultuda "Synagis" adlı ilacın enjeksiyonluk çözelti ve liyofilize toz formlarının piyasada aynı anda bulunmasından doğabilecek ilaç kullanım hatası riskine dair bilgilendirme içeren ve Kurumca onaylanan doktor bilgilendirme mektubunun Birliğimiz tarafından duyurulması istenmektedir.

İlgili Kurum yazısı ve doktor bilgilendirme mektubu yazımız ekinde yer almakta olup bilgilerinizi ve konunun üyelerinize duyurulmasını saygılarımla rica ederim.

Ecz.Arman ÜNEY

Kurum yazısı için tıklayınız.

Yayın Tarihi: 20/09/2018 16:55