HATIRLATMA - ER ERBAŞ REÇETELERİ HK.

31.07.2016 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan 669 sayılı Kanun Hükmündeki Kararname’de yer alan “(7) Er ve erbaşların sağlık hizmeti giderleri Sosyal Güvenlik Kurumunca karşılanır. Bu giderler için Sosyal Güvenlik Kurumuna gerekli ödeme Milli Savunma Bakanlığı bütçesinden yapılır” hükmü gereği 31/07/2016 tarihinden sonra düzenlenen reçetelere ait faturalar Sosyal Güvenlik Kurumu adına düzenlenecek ve ödemeleri Kurumca yapılacaktır.

Söz konusu kişilerin reçetelerinin karşılanmasında, mevcut işleyişin bozulmaması ve ilaca erişiminde sorun yaşanmaması için sıralı dağıtım uygulamasının devam ettirilmesi uygun görülmüştür.

Bu sebeple er ve erbaş reçetesi karşılamış olan eczanelerimizin karşıladıkları reçeteleri Medula Sisteminde bulunan“Sıralı Dağıtım Reçetesi” kutucuğunu işaretleyerek C Grubuna dahil etmeleri ve Reçete Tevzi Sisteminde de hastanın bağlı bulunduğu birliğe ait ekrana işlenerek Odamızdan onay almaları önemle duyurulur.

Yayın Tarihi: 22/10/2018 16:16