MİEP: 'Biyokimyada Yeni Uygulamalar-Proteom Analizleri ve Uygulama Alanları' 23-24 Haziran 2005 tarihlerinde Ankara'da düzenleniyor

34.C.01.576
Ankara, 20.05.2005

Konu: 'Biyokimyada Yeni Uygulamalar-Proteom Analizleri ve Uygulama Alanları' Meslek İçi Eğitim Programı

FAKÜLTE DEKANLIĞI

Türk Eczacıları Birliği Eczacılık Akademisi tarafından 23-24 Haziran 2005 tarihlerinde, yaklaşık 25 kişilik tek sınıf olmak üzere “Biyokimyada Yeni Uygulamalar-Proteom Analizleri ve Uygulama Alanları” Meslek İçi Eğitim Programı düzenlenecektir. “Eğitim Programı” ekte yer almaktadır.

Eğitim, Ankara Üniversitesi Biyoteknoloji Laboratuvarı - ANKARA’ da yapılacaktır.

Eğitim programına katılmak isteyen öğretim görevlilerinin kayıtlarını www.eczakademi.org adresinden veya 0312 4098136 numaralı telefondan en geç 21 Haziran 2005 tarihine kadar yaptırmaları gerekmektedir. Eğitim ücreti 50 YTL’ dir. (Eczacılık Fakültesi mezunları ücretsiz olarak katılabileceklerdir.) Eğitim ücretinin yatırılacağı hesap numarası İş Bankası Farabi Şubesi Hesap No: 96861’ dir.

Katılımcıların yol ve konaklama giderleri katılımcılar tarafından karşılanacaktır.

Bilgilerinizi ve konunun fakülteniz öğretim görevlilerine duyurulmasını önemle rica ederim.

Saygılarımla,

Prof. Dr. M. Fethi ŞAHİN
Akademi Yönetim Kurulu Başkanı

Eki : Eğitim Programı

BİYOKİMYADA YENİ UYGULAMALAR
PROTEOM ANALİZLERİ VE UYGULAMA ALANLARI
23-24 Haziran 2005
Ankara Üniversitesi Biyoteknoloji Laboratuvarı, Tandoğan/ANKARA

PROGRAM

Konuşmacılar:

A) Prof. Dr. Figen Zihnioğlu
Ege Üniversitesi, Fen Fakültesi Biyokimya ABD

1- Proteom, proteomik tanımı, neden proteom?, sınıflandırılması
2- Proteom teknolojisinde kullanılan teknikler
a. Örnek hazırlığı
b. Proteinlerin ve/veya peptidlerin ayrılması
c. Ayrılan protein ve/veya peptidlerin identifikasyonu
d. Biyoinformatik
i. Yeni ve yardımcı teknikler (ICAT, 2D-DIGE, Yeast two hybrid, SELDI-MS, protein arrayler vb. )

ii. Uygulamalara örnekler :
a. Klinik uygulamalar
b. İlaç tasarımı ve geliştirme

B) Uzm. S. Mitchell Halloran, Ph.D.
Ankara Üniversitesi Biyoteknoloji Enstitüsü Merkez Laboratuvarı Öğretim Görevlisi

3- Laboratuvar çalışması
a. Protein miktar tayini
b. 2D Elektroforez
i. 1. yön: IEF
İİ. 2. yön: SDS-PAGE
c. Jel boyama / illuminasyon
d. Jel Dökümantasyonu / görüntüleme / spot kesimi
e. Jel Tryptic Digestion
f. MALDI-MS
g. ESI-MS / MS

İletişim Adresi: Türk Eczacıları Birliği Eczacılık Akademisi
Cinnah Cad. Willy Brandt Sok. No:9 Çankaya/ANKARA
Tel: 0312 4098136 e.mail: ceylan.denktasci@gmail.com

* Kursta uygulama olacağından katılım sınırlıdır.

27 Mayıs 2005 - Okunma Sayısı : 671