KIRKLARELİ- İĞNE ADA TURU HK(06-07 tarihinde)

NOT: Tura katılmak isteyen üyelerimizin  02 Mayıs 2023 Salı  mesai bitimine kadar Odamızı arayarak kayıt yaptırmaları önemle duyurulur.

Gezi Tarih:06 -07 Mayıs 2023 

1.GÜN: KOCAELİ - KIYIKÖY - KIRKLARELİ MERKEZ

Sabah belirlenen NCity Otopark kısmından hareketle, İlk olarak Kıyıköy'den gezimize başlıyoruz. Karadeniz'in ıssız kalmış sahil kasabası Kıyıköy'e ulaşıyoruz. Kıyıköy, Kırklareli ili sınırları içinde ve Vize ilçesine bağlı, doğal güzellikleriyle öne çıkmış bir sahil kasabasıdır. Karadeniz kıyısındaki bu kasabanın etrafı ormanlarla çevrili olup Pabuçdere ve Kazandere dereleri de Karadeniz'e bu kasabadan dökülmektedir. Kıyıköy gezimizi tamamladıktan sonra Kırklareli iline bağlı Aşağıpınar'a doğru yola çıkıyoruz. Burada Arkeolojik kazı çalışmalarının olduğu Neolitik Çağa ait kalıntıların olduğu Aşağı pınar Höyüğünü göreceğiz. Sonrasında bölgenin derin geçmişini incelemek üzere Kırklareli Arkeoloji Müzesi 'ne ulaşıyoruz. Gezilerimiz sonrasında öğlen yemeğimiz için kısa bir mola veriyoruz. Öğlen yemeğimizin ardından Yayla Mahallesi, Atatürk Evi, Ali Rıza Efendi Kent Kültür Evi , Kırklareli Kültür ve Sanat Evi gezilerimizi gerçekleştirdikten sonra Hızırbey Külliyesi, Tarihi Hamamı gezeceğimiz yerler arasında.  Kırklareli Merkezde serbest zamanımızın ardından Otelimize yerleşme. Akşam Yemeği için anlaştığımız Restorana gitmek için hazırlanıyoruz. 

Sabah Kahvaltısı: Kahvaltı Yol güzergahında alınacak olup ekstradır.
Öğle Yemeği: Bölge restoranlarında set menü veya Ala Carte alınacak olup ekstradır.
Akşam Yemeği: Bölge restoranlarında set menü tur fiyatına dahildir. ( Çat Kapı Et ve Balık Restoranı )
Konaklama: Longoz Otel İğneada
Tur Mesafesi: Kocaeli – Kırklareli transferleri gerçekleşecektir.
Otele Varış Saati: Otelimize Girişimiz tahmini 18.00 - 19.00 saatleri arasında olacaktır

2. GÜN: KIRKLARELİ- DUPNİSA MAĞARASI- SARP DERE- LİMAN KÖY- BEĞENDİK KÖYÜ- İĞNEADA

Sabah otelde aldığımız kahvaltımızın ardından otelimizden ayrılarak Dupnisa (İblisima)Mağarasına doğru yola çıkıyoruz. Yol üzerinde şırıl şırıl akan dere kenarında kısa bir çay kahve molası veriyoruz. Dileyen misafirlerimiz ayaklarını serin sulara sokarak dinlenme zamanı buluyor. Molamızdan sonra ulaşacağımız Dupnisa Mağarası, İkinci Jeolojik Zaman’da ait mağara ; İçinden nehir geçen, 3 km’den uzun galerisiyle, görülmeye değer güzellikteki el değmemiş sarkıt ve dikitleriyle ünlü Dupnisa Mağarası gezimizin ardından  Öğlen yemeğimiz için  Demirköy'e geçiyoruz.  Yemek sonrası İğneada'ya hareket ediyoruz. İğneada gezimiz sırasında Limanköy, Beğendik köyü, İğneada merkez , Mert ve Erikli gölleri , Longoz ormanları görülecek yerler arasındadır. ( hava ve zamanlama müsaitliği doğrultusunda erikli gölde kano gezisi veya yüzme plaj imkanı bulunmaktadır) Longoz Ormanları; su basar ormanlar demektir. Yıldız ( Istıranca) Dağları’ndan Karadeniz sahillerine doğru akan derelerin taşıdığı alüvyonların birikmesi ve mevsimsel olarak sular altında kalması sonucunda longoz ormanları oluşmuştur. Bu taşkın alanlar Longoz (su basar) alanlarını ve birbirinden farklı deniz, göl ve orman eko sistemlerini oluştururlar. İğneada gezimizi tamamladıktan sonra Kocaeli ’ye hareket ediyoruz ve misafirlerimizi aldığımız noktalara bırakarak bir başka etkinliğimizde buluşmak üzere vedalaşıp ayrılıyoruz.
 

Sabah Kahvaltısı: Otelde Açık Büfe olarak alınacaktır. 
Öğle Yemeği: Bölge restoranlarında set menü veya Ala Carte alınacak olup ekstradır. 
Akşam Yemeği: Yol Güzergahında Dinlenme tesisinde alınacaktır.
Tur Mesafesi: Kırklareli – Kocaeli transferleri gerçekleşecektir.
Varış Saati: Kocaeli’ne girişimiz tahmini 00.30 - 01.30 saatleri arasında olacaktır.

Kişi Başı Tur bedeli Nakit : 2000 TL

Tek Çekim veya 3 Taksit Fiyatı: 2150 TL

 

 KIRKLARELİ- İĞNE ADA TURU HK(06-07 tarihinde)

28 Nisan 2023 - Okunma Sayısı : 751